ثبت سفارش کالا وارداتی از آن دسته فرآیندهایی میباشد که قبل از اقدام به دادوستد با دنیای بیرون باید آن را انجام داد. صادرات و واردات دو بال مهم برای پویایی اقتصاد هستند. این روزها همه در دنیا از لحاظ اقتصادی به هم وابسته هستند. ورود کالا به صورت قانونی نیازمند اخذ مجوز ثبت سفارش است. همه کسانی که خواهان ورود کالا دلخواه خود به کشور هستند و میخواهند که این اقدام به صورت قانونی انجام بگیرد، لازم است تا در مرحله اول سفارش خود را در سازمان تجارت و توسعه به ثبت رسانند. به عبارت دیگر ثبت سفارش کالا را میتوان نوعی دریافت مجوز دانست که افراد حقیقی و حقوقی میتوانند نسبت به آن اقدام کنند. اولین قدم برای دریافت این مجوز ورود به سامانه جامع تجارت است. در ایران نیز مانند تمام کشورها تجارت با دیگر کشورها تابع قوانین خاصی است. برای ورود کالا نیز این قوانین جاری هستند.
مراحل ثبت سفارش کالا صفر تا صد
شرکت اخذ مجوز ثبت سفارش کالا شاهان پاشا
اگر در مقام یک تاجر هستید یا دوست دارید وارد عرصه واردات شوید یا برای ثبت سفارش کالای وارداتی خود نیاز به اخذ مجوز دارید. شرکت ترخیص کالا شاهان پاشا با سال ها تجربه درخشان در زمینه خدمات بازرگانی شامل ترخیص کالا از گمرک (کلیه گمرکات ایران) اخذ مجوز تخصیص ارز، اخذ مجوزهای رسمی واردات، حمل و نقل بین المللی و خدمات مرتبط با واردات و صادرات کالا آماده خدمت رسانی میباشد. میتوانید بصورت حضوری یا آنلاین کالای خود را ثبت کنید.
خدمات ترخیص کالا ثبت سفارش از شرکت بازرگانی شاهان پاشا
توصیه ما به تمامی افرادی که خواهان به ثبت رسانده سفارشات خود هستند این است که با مراجعه حضوری یا اینترنتی به شرکت ثبت سفارش شاهان پاشا هدف خود را پیگیری کنند. لازم به ذکر است این مجموعه به دلیل سابقه درخشان و طولانی که در این زمینه دارد، توانسته است نام خود را به عنوان یکی از بهترین شرکتهای ثبت کننده سفارش بر سر زبانها بیاندازد. این مجموعه نامی و حرفهای با کمک متخصصان خبره خود میتواند مجوز لازم برای واردات کالا دلخواه شما را در یک بازه زمانی کوتاه مدت ثبت و صادر کند. از دیگر خدمات این مجموعه میتوانه به ترخیص کالا در کوتاهترین زمان با قیمتی کاملاً رقابتی، حمل و نقل بین المللی، اخذ مجوز تخصیص ارز و اخذ مجوز رسمی واردات و… اشاره کرد.
هزینه ثبت سفارش کالای گمرکی
یکی از مهمترین سوالاتی که در هنگام ثبت کردن سفارشات کالا مطرح میشود در رابطه با هزینهای است که باید برای این امر در نظر گرفته شود. طبق فرمول زیر میتوان این هزینه را تخمین زد: کارمزد مشخص شده برابر است با ارزش کل پرفورما ضرب در نرخ ارز تقسیم بر ۲۰۰۰ میشود. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با کارشناسان ما تماس بگیرید و مشاوره رایگان دریافت کنید.
مراحل ثبت سفارش واردات بازرگانی
افرادی که متقاضی ثبت کردن سفارش کالا خود هستند، معمولا این سوال در ذهنشان شکل میگیرد که چگونه میتوانند این اقدامات را انجام دهند. ثبت کردن سفارش کالا طی چندین مرحله انجام میگیرد:
در مرحله اول لازم است تا تاجر یا بازرگان از تعرفه و مشخصات کالا دلخواه اطلاع یابد.
در مرحله دوم پروفرما باید با مراجعه به فروشنده کالا اخذ گردد.
سومین مرحله شامل مراجعه به معاونت بازرگانی برای دریافت مجوزهای لازمه و تکمیل فرم ثبت نام است.
در مرحله چهارم برای حفظ امنیت لازم است تا با مراجعه به شرکتهای بیمه برای دریافت بیمه نامه اقدام کنید.
در آخرین مرحله میتوانید با مراجعه به بانک سفارش خود را به ثبت رسانید.
ثبت سفارش کالا وارداتی چیست؟
ثبت سفارش کالاهای وارداتی اصلیترین و مهمترین مرحله در روند قانونی ورود کالا به یک کشور تلقی میشود. ثبت سفارش کالاهای وارداتی به مجموعه اقداماتی گفته میشود که برای دریافت مجوز ورود یک کالا به درون کشور به صورت قانونی انجام میگیرد. در این باره باید بگوییم که تمامی افراد حقوقی و حقیقی که خواهان این امر هستند، میتوانند برای دریافت این مجوز اقدام کنند. البته این افراد باید کارت بازرگانی داشته باشند. این اقدام را میتوان یکی از مهمترین و حیاتیترین اقداماتی که یک بازرگان یا تاجر برای ورود محصولات خود به کشور باید انجام دهد، دانست. چنانچه فردی کالاهای وارداتی خود را ثبت سفارش نکند، دچار یک جرم شده است. به عبارت دیگر به قاچاق کالا پرداخته است.
تا چندین سال پیش افراد برای دریافت این مجوز باید حتماً به صورت فیزیکی به مراکز مربوطه مراجعه میکردند، همین موضوع باعث میشد تا این فرآیند برای آنها سخت و طاقت فرسا باشد. اما خوشبختانه در پی تصمیمات صورت گرفته در چندین سال اخیر امکان ثبت سفارش کالاهای وارداتی به صورت الکترونیک و با مراجعه به وب سایت ntsw.ir فراهم است. به عبارت دیگر میتوان گفت دیگر نیازی نیست تا زمان خود را صرف انجام مراحل قانونی و پیگیریهای فیزیکی دریافت این مجوز کنید. به راحتی با استفاده از اسناد موجود میتوانید در کمترین زمان ممکن با مراجعه به وب سایت نام برده اقدامات لازم برای ثبت کردن سفارش واردات را انجام دهید. ثبت سفارش کالا وارداتی از طریق سامانهای که ویژه این کار است انجام میشود و در کنار آن نیاز به پرداخت هزینه است. این هزینه همان تعرفه گمرکی است که به کالاهای وارداتی به کشوری تعلق میگیرد. بعد از ثبت در سامانه و پرداخت تعرفه مشخص شده، کار فرد قانونی خواهد بود و میتواند کالای خود را از گمرک ترخیص کند.
سامانه ثبت سفارش کالا وارداتی
در اردیبهشت سال 1397 کلیه فعالیتها و مراحل ثبت سفارش واردات از طریق سامانه جامع تجارت ایران ممکن شد. سامانه توسط وزارت صمت به آدرس اینترنتی ntsw.ir راهاندازی شد تا بهصورت هوشمندانه با قاچاق کالا مقابله شود. همچنین روند مبادلات تجاری بهویژه صادرات و واردات قابل رهگیری باشد و در بستری شفاف و قانونی صورت بگیرد. این سامانه بخشهای مختلفی دارد از جمله:
- تجارت فرامرزی
- سامانه جانبی رهگیری
- سامانه جانبی شناسه کالا
- سامانه جانبی جامع انبارها
مدارک دریافت مجوز ثبت سفارش بازرگانی
- کارت بازرگانی معتبر و کارت عضویت در وزارت بازرگانی
- مجوزهای قانونی لازم مانند مجوز وزارت بهداشت، انرژی اتمی، جهاد کشاورزی و …
- اصل و کپی از پروفرما، اطلاعات کامل خریدار و فروشنده، تاریخ صدور و انقضای پروفرما
- بروشور و اطلاعاتی چون آنالیز کالاها، قیمت واحد کالا، قیمت فوب (FOB) به همراه مبلغ مورد نیاز برای حمل، وزن، تعداد، مقدار و نوع بستهبندی کالا، همچنین اطلاعات مربوط به کشور فروشنده و تولیدکننده کالا
- اطلاعات مربوط به حملونقل چون کشور مبدأ حمل، مکان و وسیله بارگیری، زمان و مهلت حمل و مرز و گمرک ورود
- نام ارز موردنیاز برای معامله و روش پرداخت وجه موردنیاز برای کالا
- شماره استانداردهای مورد تأیید کالاها
- ترجمه رسمی از پروفرماها
مراحل ثبت نام در سامانه جامع تجارت ایران
قبل از هر کاری باید آدرس https://www.ntsw.ir را در مرورگر خود تایپ کنید و بعد مراحل ضروری برای ثبت سفارش کالا وارداتی را انجام دهید. اگر قبلاً برای ثبتنام اقدام کردهاید فقط واردکردن نام کاربری و رمز کافیست. در غیر این صورت باید گزینه ثبتنام را انتخاب کنید. کل عملیات ثبتنام اعم از ورود اطلاعات و بارگذاری اطلاعات تأییدیه به حدود 30 دقیقه زمان دارد. بعد از ورود به پنل کاربری برای تکمیل ثبتنام مراحل زیر باید طی شود:
- باید وارد بخش عملیات پایه شد و بعد گزینه بارگذاری صلاحیتها باید انتخاب شود.
- در گام بعدی اطلاعات مربوط به کارت بازرگانی، مجوزهای فعالیت و موردی وارد شود. بعد گزینه استعلام کارت بازرگانی انتخاب شود.
- در مرحله بعد باید گزینه استعلام مجوز فعالیت مناطق آزاد ویژه انتخاب شود و اطلاعات مربوطه وارد شود. در نهایت روی گزینه دکمه استعلام کلیک شود. برای بخش استعلام مجوز موردی هم همین مراحل را انجام دهید.
- ورود به بخش معرفی شرکت کار بعدی است که باید انجام شود. در این قسمت باید اطلاعات شرکتی اعم از اطلاعات مدیرعامل آن، وارد گردد. بعد هم گزینه استعلام را انتخاب کنید.
- گام بعدی ورود به بخش استعلام شناسه ملی است. اطلاعات موردنیاز اعم از شناسه ملی، شماره تلفن، شماره ثبت شرکت، تلفن و … باید وارد شود.
- در نهایت برای اینکه تأییدیه برای هر بخش را ببینید میتوان به بخش مدیریت حساب کاربری وارد شد.
مشاوره رایگان ثبت سفارش و ترخیص کالا در تهران
انجام کلیه خدمات بازرگانی شامل اخد مجوز ثبت سفارش کالا | ترخیص کالا از کلیه گمرکات ایران | اخد مجوز های رسمی واردات کالا | صادرات و واردات کالا | اخذ مجوز تخصیص ارز | حمل و نقل بین المللی و کلیه امور بازرگانی توسط بهترین ترخیص کار رسمی گمرک شاهان پاشا در تهران
همه روزه میتوانید از ترخیص کاران و کارشناسان مجرب ما مشاوره رایگان دریافت کنید تا بهترین انتخاب و مناسب ترین قیمت را با گروه ما تجریه کنید.
انواع ثبت سفارش بازرگانی گمرک
حال که با مفهوم ثبت کردن سفارش آشنا شدید، ممکن است دوست داشته باشید با انواع ثبت سفارش کالا آشنا شوید. بر اساس روشهای مختلفی که برای ثبت کردن سفارشات انجام میگیرد شاهد پدید آمدن دسته بندیهای مختلفی خواهیم بود. در ادامه هر یک از این روشها را به صورت جداگانه بررسی خواهیم کرد.
اگر دسته بندی ثبت سفارش بر اساس روش پرداخت در نظر گرفته شود و آنرا به عنوان معیار دسته بندی سفارشهای ثبت شده در نظر بگیریم، شاهد پدید آمدن دو گروه ارزهای غیر بانکی و ارزهای بانکی خواهیم بود. دسته ارزهای بانکی خود به زیر گروههای دیگری به نامهای ارزهای مدتدار، ارزهای وصولی، ارزهای مدت دار و حواله بانکی تقسیم بندی میشوند. سفارشهای ثبت شده به روش غیر بانکی نیز شامل زیر گروههایی اعم از ثبت سفارش بدون ارز، سفارشهای ثبت شده صادرات در مقابل واردات و همچنین ارزهای متقاضی که منشا ارزی خارجی دارند، اشاره کرد.
چنانچه معیار دسته بندی سفارش های ثبت شده را درخواست متقاضیان در نظر بگیریم شاهد پدید آمدن دسته بندیهایی خواهیم بود که در ادامه به معرفی هر یک از آنها به صورت جداگانه خواهیم پرداخت.
افراد متقاضی ثبت سفارشات میتوانند بر روی نوع ثبت تاثیرگذار باشند. البته این نکته را نیز در نظر بگیرید که گاهی برای برخی از محصولات قوانینی برای ثبت سفارش در نظر گرفته شده است. فرد بر اساس آن قوانین موظف خواهد بود روش ثبتی که برای آن تعیین شده است را در پیش گیرد. به عبارت دیگر میتوان گفت این فرد نمیتواند از دیگر روشها برای ثبت کردن سفارشات خود استفاده کند، و حتما باید کالا وارداتی خود را به روشی که برای آن از پیش تعیین شده است، ثبت نماید.
- ثبت سفارش اعتبار اسنادی دیداری
در این روش سفارش زمانی ثبت میشود که فرد متقاضی برای ثبت سفارش به بانک مراجعه میکند، و با ارائه مدارک مربوطه به بانک منتخب، درخواست خود را اعلام میکند. متخصصان مربوطه به بررسی شرایط میپردازند، و در صورت کامل و درست بودن همه چیز، سفارش دلخواه ثبت میگردد.
- ثبت سفارش بدون انتقال ارز
بدون انتقال ارز میتوان دو دسته از کالاها را ثبت کرد. دسته اول کالاهایی میباشند که در هجده گروه مشخص شده از پوشاک، قطعات خودرو و کامپیوتر، پارچه و غیره قرار میگیرند. دسته دوم کالاهایی هستند که به عنوان قطعات منفصله واحدهای تولیدی صنایع در نظر گرفته میشوند.
- ثبت سفارش واردات در قبال صادرات
در این روش با استفاده از پروانه صادراتی فرایند ثبت شدن سفارش انجام میگیرد. اعتبار تاریخ پروانه صادراتی در این مرحله از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
- ثبت سفارش مدت دار
در این روش تنها در زمان معین شده برای پرداخت وجه اعتبار با ارائه مدارک مربوطه امکان دریافت اعتبار مشخص شده فراهم است.
- بر اساس روش پرداخت
اگر دسته بندی ثبت سفارش بر اساس روش پرداخت در نظر گرفته شود و آنرا به عنوان معیار دسته بندی سفارشهای ثبت شده در نظر بگیریم، شاهد پدید آمدن دو گروه ارزهای غیر بانکی و ارزهای بانکی خواهیم بود. دسته ارزهای بانکی خود به زیر گروههای دیگری به نامهای ارزهای مدتدار، ارزهای وصولی، ارزهای مدت دار و حواله بانکی تقسیم بندی میشوند. سفارشهای ثبت شده به روش غیر بانکی نیز شامل زیر گروههایی اعم از ثبت سفارش بدون ارز، سفارشهای ثبت شده صادرات در مقابل واردات و همچنین ارزهای متقاضی که منشا ارزی خارجی دارند، اشاره کرد.
چنانچه معیار دسته بندی سفارش های ثبت شده را درخواست متقاضیان در نظر بگیریم شاهد پدید آمدن دسته بندیهایی خواهیم بود که در ادامه به معرفی هر یک از آنها به صورت جداگانه خواهیم پرداخت.
- بر اساس درخواست فرد متقاضی
افراد متقاضی ثبت سفارشات میتوانند بر روی نوع ثبت تاثیرگذار باشند. البته این نکته را نیز در نظر بگیرید که گاهی برای برخی از محصولات قوانینی برای ثبت سفارش در نظر گرفته شده است. فرد بر اساس آن قوانین موظف خواهد بود روش ثبتی که برای آن تعیین شده است را در پیش گیرد. به عبارت دیگر میتوان گفت این فرد نمیتواند از دیگر روشها برای ثبت کردن سفارشات خود استفاده کند، و حتما باید کالا وارداتی خود را به روشی که برای آن از پیش تعیین شده است، ثبت نماید.
- ثبت سفارش اعتبار اسنادی دیداری
در این روش سفارش زمانی ثبت میشود که فرد متقاضی برای ثبت سفارش به بانک مراجعه میکند، و با ارائه مدارک مربوطه به بانک منتخب، درخواست خود را اعلام میکند. متخصصان مربوطه به بررسی شرایط میپردازند، و در صورت کامل و درست بودن همه چیز، سفارش دلخواه ثبت میگردد.
- ثبت سفارش بدون انتقال ارز
بدون انتقال ارز میتوان دو دسته از کالاها را ثبت کرد. دسته اول کالاهایی میباشند که در هجده گروه مشخص شده از پوشاک، قطعات خودرو و کامپیوتر، پارچه و غیره قرار میگیرند. دسته دوم کالاهایی هستند که به عنوان قطعات منفصله واحدهای تولیدی صنایع در نظر گرفته میشوند.
- ثبت سفارش واردات در قبال صادرات
در این روش با استفاده از پروانه صادراتی فرایند ثبت شدن سفارش انجام میگیرد. اعتبار تاریخ پروانه صادراتی در این مرحله از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
- ثبت سفارش مدت دار
در این روش تنها در زمان معین شده برای پرداخت وجه اعتبار با ارائه مدارک مربوطه امکان دریافت اعتبار مشخص شده فراهم است.
چین به عنوان یکی از بهترین و بزرگترین مجموعههایی که به ساخت کالاهای مختلف میپردازد، بسیار مورد توجه تاجران قرار میگیرد. هر ساله کالاهای مختلف و بسیاری از این کشور وارد ایران میشوند. به عبارتی میتوان گفت که خرید کالا از چین میتواند یک اقدام بسیار مهم برای هر تاجری باشد. خوشبختانه به دلیل همکاریهای بسیاری که بین چین و دیگر کشورها انجام میگیرد امکان ثبت کردن سفارشات برای دریافت مجوز فراهم است.
کشور توسعه یافته چین برای واردات محصولات خود قوانین مشخصی را در نظر میگیرد. به عنوان مثال تنها محصولاتی قادر به خروج از این کشور هستند که اصل باشند. بنابراین میتوان گفت کالاهای فیک و تقلبی امکان خروج از این کشور را ندارند.
صادرات و واردات در کشورهای اروپایی از رونق بسیار بالایی برخوردار است. همین موضوع باعث میشود تا ثبت کردن سفارش کالا از این کشورها متقاضیان بالایی پیدا کند. فرقی ندارد شما میخواهید کدام یک از محصولات این کشورها را به کشور خود وارد کنید، در هر صورت لازم است تا مجوزهای لازم را دریافت کنید. چرا که در غیر این صورت نمیتوانید کالاهای دلخواه خود را به صورت قانونی و از راه گمرک وارد کشور کنید.
لازم به ذکر است که قبل از هر گونه اقدام در جهت ثبت کردن سفارش کالا از کشورهای واقع شده در قاره اروپا لازم است تا قوانین هر دو کشور در نظر گرفته شود. چرا که به دلیل تحریمها ممکن است ورود یک سری از کالاها از کشورهای اروپایی به ایران دارای محدودیت باشد.
قاره آمریکا از دیگر مناطقی است که نقش بسیاری در صادرات و واردات کالا به سراسر جهان دارد. همه کشورها دوست دارند از محصولات این کشور توسعه یافته استفاده کنند. بنابراین طبیعی است که بازرگانان بسیاری به سرمایه گذاری از طریق واردات کالاهای آمریکایی بپردازند. برای ورود این کالاها به هر کشور دیگر لازم است تا مراحل ثبت سفارش کالا به درستی انجام گیرد. علاوه بر این قبل از هر گونه قدم برداشتن در این مسیر لازم است تا با افراد متخصصی که در این زمینه به فعالیت میپردازند، مشورت کنید. چرا که ممکن است تحریمها و قوانین مختلف کشور مبدا و مقصد واردات یک سری از کالاها را برای شما سخت و دشوار کند. به عبارت دیگر میتوان گفت که هر کشور برای انجام واردات و صادرات یک سری قوانین در نظر گرفته است که بیتوجهای به آن میتواند مشکلات بسیاری را در مسیر ثبت کردن سفارشات به وجود آورد. برای ثبت سفارش در این کشور نیاز است تا اطلاعات در سامانه AMS ثبت گردد.
کارهای مربوط به واردات، صادرات و ترانزیت همه بخشی از زیرسامانه تجارت فرامرزی به شمار میروند. در بخش تجارت فرامرزی و بعد در بخش واردات، پنج خوشه عملیاتی تعریف شده است که عبارتاند از:
عملیات ارزی
برای اعلام منشأ ارز و انجام عملیات ارزی
عملیات تجاری
برای اخذ مجوز های رسمی واردات کالا و ثبت سفارش
عملیات لجستیک داخلی
برای حمل و نقل داخلی کالای وارداتی.
عملیات لجستیک بینالمللی
برای ترانزیت و حمل و نقل بین المللی کالا ها
عملیات گمرکی
برای اظهار کالا و انجام مقدمات ترخیص کالا از گمرکات
جمع بندی
در این مقاله در رابطه با ثبت کردن سفارشات برای ورود کالا به کشور صحبت کردیم. قطعا این اقدام یکی از مهمترین کارهایی است که نیازمند به کارگیری دقت و توجه بسیار است. همان گونه که پیشتر نیز اشاره کردیم، روشهایی متنوعی برای ثبت کالا از این طریق وجود دارد که فرد میتواند با توجه به شرایط خود و همچنین قوانین مشخص شده برای کالا منتخب یکی را انتخاب کند.
نکتهای که باید به آن توجه کنید و از آن غافل نشوید این است که با کمک گرفتن از مجموعههایی که به صورت تخصصی در این زمینه به ارائه خدمات میپردازند، میتوان مسیر دریافت این سفارش را به طور قابل توجهای آسانتر نمود. شرکت بازرگانی شاهان پاشا در صدر مجموعههایی که در این زمینه خدمت رسانی میکنند، آماده ارائه خدمات درجه یک به شما عزیزان است.
سوالات متداول
بله استعلام از صحت اطلاعات ارائه شده یکی از مراحل مهمی است که قبل از ثبت کردن سفارش انجام میگیرد. بنابراین در تکمیل اطلاعات و دریافت مجوزها نهایت دقت و توجه را به کار بگیرید چرا که در غیر این صورت ممکن است دریافت کد شما با اختلال مواجه شود. اگر دوست ندارید زمان زیادی را در این مرحله سپری کنید، لازم است تا حتما این مراحل را با دقت انجام دهید.
به طور طبیعی پروسه دریافت کد بانکی در پی ثبت کردن سفارش حداکثر تا دوازده روز ممکن است طول بکشد. اما شما با کمک گرفتن از شرکت بازرگانی شاهان پاشا میتوانید این مدت زمان را کوتاهتر کنید
در صورت کمک گرفتن از مجموعه شاهان پاشا برای انجام مراحل ثبت کردن سفارش، سپرده گذاری بر عهده این مجموعه خواهد بود.
برای ثبت کردن سفارش شما به تمامی مجوزات لازم، اطلاعات کالا، پروفرما و کشور مقصد و مبدا نیاز خواهید داشت.